Μερικά όμορφια κομμάτια μουσικής(θα εμπλουτισεί και θα προστεθούν και σύγχρονες δημιουργίες)


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόρπιες στοχευμένες σκέψεις


Άνοδο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σημείωσαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Καθόλου μεγάλη έκπληξη! Είναι ένα γεγονός το οποίο μπορούσε να αντιληφθεί εύκολα ο οποιοσδήποτε επιθυμούσε να κοιτάζει κατάματα τα μέλη της ελληνικής κοινωνία το διάστημα που μας πέρασε. Αν πάλι συνεχίσει να αντικρίζει αυτή(την κοινωνία) κατάματα θα διακρίνει πως η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση αυτών των ποσοστών δεν απέχει και πολύ.

Και σιγά! Τι έγινε που μια αντιδημοκρατική οργάνωση ανεβαίνει στην εκτίμηση των πολιτών; Άλλωστε τι κερδίσαμε από την δημοκρατία των τελευταίων 35 χρόνων; Οι ηθικές αξίες ξέπεσαν, η οικονομική ισχύς του κράτους μειώθηκε, η εγκληματικότητα αυξήθηκε κλπ…

Και οι πολιτικοί; Κατηγορεί όλος ο κόσμος τους δικτατορικούς αλλά τι, οι τωρινοί είναι καλύτεροι; Μέσα στη βρωμιά, όλοι να επωφεληθούν από ο,τι μπορούν από τη χώρα μας..

Τι κερδίσαμε από αυτή τη μεταπολιτευτική Ελλάδα;

ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ! Ό,τι  στραβό και να συμβαίνει στην πατρίδα μας συμβαίνει απλά διότι δόθηκε επιτέλους στους πολίτες η δυνατότητα να καθορίζουν το μέλλον τους! Λανθασμένη εξέλιξη; Ίσως; Για μένα βέβαια όχι. Ότι και να ισχύει όμως δεν μπορείς να κατηγορείς το σύστημα για το οτιδήποτε συμβαίνει, διότι απλά εμείς το δημιουργήσαμε! Διότι θα ήταν ανώριμο, ανεύθυνο και παιδικό για οποιονδήποτε από εμάς να αρνηθεί αυτό. Εμείς ψηφήσαμε, εμείς δεχτήκαμε το ρουσφέτι, την υπερβολική και πολλές φορές μη βιώσιμη αύξηση των μισθών μας, εμείς δεν αντισταθήκαμε και δεν επισημαίναμε διαρκώς τις παραβιάσεις των κυβερνόντων, την ανευθυνότητα των όποιων εργαζομένων, εμείς φοροδιαφύγαμε, ΕΜΕΙΣ βολευτήκαμε σε μια κατάσταση που εν αντιθέσει θα έπρεπε να είμαστε ενεργοί, διορατικοί και σε εγρήγορση… Εμείς αδρανήσαμε(προς προσωπικό μας όφελος πάντα)!

Μαθημένοι από άλλες εποχές που ο πολίτης αμέτοχος ,αλλά άνετος από την άλλη, έβλεπε τις εξελίξεις να προχωρούν από μόνες τους, βρέθηκε στο σημείο να δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα και εκεί ίσως έπεσε έξω! Ωστόσο πάντα του δίνεται η ευκαιρία να αλλάζει τα κακώς κείμενα, αλλά και πάλι δεν το επιχειρεί… Ίσως αρχίζει να αισθάνεται άβολα για αυτό.

Έτσι βρίσκει την λύση που λέγεται Χρυσή Αυγή ώστε να εκδικηθεί το σύστημα, πουυυ εκείνος δημιούργησε και συντήρησε όλα αυτά τα χρόνια με τόση ευκολία! Η οργάνωση αυτή προσφέρει στους Έλληνες το τέλειο καταφύγιο ώστε να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Έτσι αφήνουν τα μέλη αυτής της οργάνωσης να δρουν στη θέση τους ώστε σταδιακά να επιλύσουν τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Πώς; «Με απελάσεις μεταναστών που παίρνουν τις δουλειές των φιλόπονων Ελλήνων μεροκαματιάρηδων(!;)» (Που δεν υπονοώ πως δεν υπάρχουν, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι και η πλειονότητα των Ελλήνων) «Με ξυλοδαρμό και απαξίωση κάθε πολιτικού προσώπου» που στο κάτω κάτω οι ίδιοι οι πολίτες ανέδειξαν….κλπ κλπ….

Πολύ απλή και άμεση επίλυση του βαθύτατου οικονομικού, κοινωνικού  και πολιτικού μας προβλήματος… Αλλά ας υποθέσουμε πως αυτό επιτυγχάνεται!οι πολίτικοί θα περνούν από το φίλτρο του συνδέσμου αυτού, θα εξετάζεται η καταλληλότητα τους με ορισμένα «αντικειμενικά» κριτήρια κλπ… Ωστόσο οι ηθικές αξίες ακόμα θα είναι στον πάτο! Οι βάρβαροι έφυγαν άρα δεν ήταν αυτοί οι μόνοι υπαίτιοι.. Και ρωτώ: Ποιες άλλες κοινωνικές ομάδες ευθύνονται για την ηθική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών; Ποιοι είναι οι επόμενοι;

Πέρα όμως από τα παραπάνω που ίσως εκφράστηκαν με έναν σχετικά απλοϊκό τρόπο, η εδραίωση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο οφείλεται σε μέγιστο βαθμό σε ένα γεγονός! Απλά στο ότι η εν λόγω οργάνωση χρησιμοποίησε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το κυριότερο όπλο των προηγούμενων κυβερνήσεων ,αλλά και όχι μόνο, τον λαϊκισμό! Εκμεταλλεύτηκε το φορτισμένο συναίσθημα των αγανακτισμένων πολιτών που ζητούσαν την τιμωρία! Όσων έφταιξαν και όσων νομίζουν ότι έφταιξαν κλπ(μεταξύ μας, αυτά έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές από αμέτρητα στόματα… οπότε εγώ σταματώ εδώ..).

Και θέτω άλλη μια ερώτηση στους όλο και αυξανόμενους υποστηρικτές αυτής της κατάστασης: Ποια πολιτική πράξη πέρα από το τσαμπουκά, ποια τομή, ποια ιδέα, ποια πρόταση σας έκανε να πιστέψετε παραπάνω σε αυτόν τον σύνδεσμο; Διότι εγώ δεν βλέπω τίποτα, σαν απλά να υπάρχει μια παράταξη ώστε να προκαλεί με το «ντα’ι’λίκι» της αδύναμους στόχους… Ως κοινοβουλευτικό κόμμα… το χάος! Και ναι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ξέρουν να πλακώνουν, ίσως και καλύτερα από τα μέλη της οργάνωσης αυτής! Ας τους εκλέξουμε!

Δεν είμαι εδώ για να κρίνω αυτή την επιλογή, απλά θλίβομαι γιατί σε αυτή την Ελλάδα που όλος ο κόσμος νομίζει ότι ξυπνά και αντιστέκεται, ο λαϊκισμός, η λογική της εύκολης λύσης και της αποφυγής ευθυνών καλά κρατούν! Και βεβαίως δεν αναφέρομαι τώρα μονάχα στη Χρυσή Αυγή… Αλλά γενικεύοντας, αναφέρομαι σε όλους τους πολιτικούς προσανατολισμούς. Διότι νομίζω πως δεν έχει πλέον σημασία τι πιστεύεις και τι πράττεις, αλλά γιατί το πιστεύεις αυτό και γιατί το πράττεις!


Υ.Γ. Γράφω μετά από καιρό, οπότε ίσως ο λόγος μου να παρουσιάζει κάποια κενά(από έλλειψη οργάνωσης της ανάρτησης), αλλά υποθέτω πως για αυτό υπάρχουν τα σχόλια από κάτω… Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά!

3 σχόλια:

  1. Γιώργο συμφωνώ ότι είναι κατάντια για μια δημοκρατία να κυριαρχεί ο λαϊκισμός και το νταηλίκι. Είναι ο μέγιστος ξεπεσμός. Από εκεί και πέρα έχω κάποιες ενστάσεις. Δεν ασπάζομαι την αντίληψη που πολλές φορές προβάλλεται και από πολλούς επιφανείς αστούς πολιτικούς ότι όλοι οι Έλληνες ήταν κλέφτες και διεφθαρμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Σαφώς και υπήρχε διαφθορά όμως υπήρχαν και άνθρωποι που πάλευαν με τιμιότητα και ανιδιοτέλεια στη ζωή τους. Που δεν είχαν σχέση με τις ρεμούλες και τα ρουσφέτια όμως ψήφιζαν τα κόμματα εξουσίας γιατί ένα ολόκληρο μιντιακό και πολιτικό σύστημα τους παραμύθιαζε κανονικότατα. Σε αυτόν τον κόσμο λοιπόν δεν μπορώ να μοιράσω την ίδια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας με την ευθύνη που φέρει το αστικό πολιτικό σύστημα και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι που έβγαζαν αμύθητα κέρδη με τον ιδρώτα άλλων. Οι εκπρόσωποι αυτού του συστήματος οδήγησαν τη χώρα εδώ και έθρεψαν τη χρυσή αυγή γι αυτό και πρέπει να ανατραπούν. Όσο για τη χρυσή αυγή και τις πρακτικές της συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, κατανοώ τι λες και δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο... Ωστόσο το νόημα που επιθυμούσα να περάσω σε εκείνο το σημείο είναι πως παρόλα τα όσα αναφέρεις, σε ένα δημοκρατικό κράτος ο κάθε πολίτης παρά τα όποια εμπόδια που μπορεί να του δημιουργούνται, κατά την γνώμη μου είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται σε εγρήγορση και να φροντίζει να μην τρομοκρατείται,εκβιάζεται ώστε τελικά να μην είναι καθοδηγήσιμος, διότι μόνο τότε η δημοκρατία μπορεί να έχει ουσιαστικό νόημα. Αναμφίβολα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων όπως εκείνων που αναφέρεις υπάρχουν πολλά! Φυσικά και ναι! Όμως ας μου επιτραπεί ή να σου επιτραπεί να τους κατηγορήσεις όχι διότι ήταν άτιμοι, αλλά διότι ήταν ευάλωτοι... Κατανοώ πως οι μάζες δεν μπορούν να είναι έτοιμες από την μία μέρα στην άλλη αλλά αυτό μόνο ως ελαφρυντικό μπορεί να εκληφθεί και όχι σαν δικαιολογία... Είναι δεδομένο πως έγιναν λάθη και από αυτούς, που ναι μεν μπορούν να συγχωρεθούν αλλά όχι να παραβλεφθούν... Εκεί εστιάζω και λέω πως δεν μπορεί κανείς να αποποιείται το σύστημα που δημιούργησε αλλά να το αλλάζει! Αρχικά αλλάζοντας τον εαυτό του προς το καλύτερο και στη συνέχεια, δηλαδή παράλληλα μετά από ένα σημείο, και την κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ κατάλαβα τι εννοείς απλώς δεν ήταν τόσο σαφές στο κείμενο. Σαφέστατα και δε δικαιολογούνται αυτοί που συντέλεσαν στην τωρινή κατάσταση. Από εκεί και πέρα νομίζω πως η αλλαγή νοοτροπίας είναι θέμα συλλογικών διαδικασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή